Mitä opin Kim Kardashianin meikkaajalta

https://viljavuolle.fi/mita-opin-kim-kardashianin-meikkaajalta/

Kim Kardashianin ikonisen lookin luoja, ”The King Of Contouring” Mario Dedivanovic piti Lontoossa Masterclass -kurssin meikkitaiteilijoille. Päivämäärät mätsäsivät täydellisesti mun toisen Lontoon meikkikurssin kanssa, joten ostin lipun. Masterclasseja Mario on pitänyt  jo muutaman vuoden ja inspiroinut monia meikkitaiteilijoita ympäri maailmaa. Lontoon kurssille ihmisiä saapui jopa Intiasta asti! Minä tulin sentään vain Suomesta.

Mario Dedivanovic on työskennellyt Kim Kardashianin kanssa kymmenen vuotta ja on meikkimaailman trendsetter. Mario on luonut Kimin suosioon tuoneen, viime vuosina pinnalla olleen glamour -lookin, jossa kasvot on varjostettu ja korostettu voimakkaasti. Mario osaa kuitenkin tehdä kaiken tyylillä, eikä mikään look näytä ikinä överiltä, toisin kuin Instagramissa suositut meikit. Kurssin alussa Mario painotti moneen kertaan sitä, kuinka nämä ”instagram” meikit eroavat high fashion ja red carpet -meikeistä, sillä että niissä käytetään aivan liikaa tuotteita eivätkä ne näytä livenä hyvältä. ”Kukaan asiakas ei ole koskaan pyytänyt minulta instagram -kulmakarvoja.”

Hey New York

Henkilön Kim Kardashian West (@kimkardashian) jakama julkaisu

 

Mario on ollut alalla jo 17 vuotta ja kutsuu itseään ”old school” -meikkaajaksi. Hän käyttää ikivanhoja siveltimiä ja tykkää ”vanhan ajan” meikkituotteista, kuten meikkivoiteista, kulmakynistä ja puutereista. Mario ei käytä primereitä, koska hänen meikin kerrostamistekniikalla meikki pysyy paikallaan joka tapauksessa ja hän uskoo, että primer luo turhan kerroksen ihon ja meikin välille.

King Of Contour

Vaikka miestä tituleerataankin contouringin kuninkaaksi, painotti hän useaan otteeseen sitä, ettei varjostuksia tarvita aina kaikkialle.  Dedivanovicin mukaan varjostusten teon osaaminen on yhtä tärkeää, kuin se, että osaa jättää ne tekemättä.  Poskiin varjostukset hän tekee lähes kaikille, mutta joskus nenä/osta/leuka -varjostukset voi jättää tekemättä. Kaikki riippuu asiakkaan kasvoista ja lookista mikä halutaan luoda.

”Varjostusten teon osaaminen on yhtä tärkeää, kuin se, että osaa jättää ne tekemättä”

Hän kertoi muuttaneensa meikkityyliään paljon vuosien aikana. Viime vuosina puuterin käyttäminen on vähentynyt. ”Beikkauksen” hän tekee nykyään vain painelemalla puuteria ihoon meikkisiveltimellä, beauty blenderillä puuteroinnin sijaan. Mulla ja Mariolla on sama lempituote meikin kiinnittämiseen, Laura Mercierin Translucent -puuteri! Puuterivipalle hän on keksinyt toisenlaista käyttöä. Kun hän ottaa asiakkaan kasvoista tukiotteen esimerkiksi luomivärin levittämisen tai rajauksen tekemisen ajaksi, on ihon ja hänen kätensä välissä aina iso puuterivippa. Näin hän ei sotke jo mahdollisesti tehtyä pohjameikkiä ja vippa tuntuu mukavalta asiakkaan iholla.

Mario aloitti meikin teon kulmakarvoista ja eteni siitä silmiin ja lopuksi ihonmeikkiin ja huuliin. Itse teen aina silmät ensin ja kulmat vasta loppuvaiheissa, mutta aion ehdottomasti kokeille myös kulmista aloittamista! Mario käytti kulmiin ensin Anastasian Brow Wiz -kynää ja täydenteli niitä puuterimaisella värillä pikkuhiljaa. Lopuksi hän ympäröi kulmat ohuesti peitevoiteella, jonka blendasi lähes näkymättömäksi Beauty Blenderillä. Lopputuloksesta tuli upean pehmeä sekä luonnollinen ja mieleen tuli heti Kim Kardashianin kulmat. ”Kulmat ovat sisaret, eivät kaksoset”, Mario sanoi ja muistutti ettei kannata tehdä kulmista liian täydellisiä.

Häivytä ja kerrosta

Marion tekniikka on meikin kerrostaminen ja kaiken häivyttäminen kauniisti. Hän käyttää tekemisessä ohuita kerroksia ja mahdollisimman vähän tuotetta kerrallaan.  Silmämeikissä hän käytti aluksi tummaa voidemaista meikkivoidetta, jonka päälle kerrosti montaa eri luomiväriä ja välillä myös puuteria. Rajauksiinkin Mario kerrosti ensin kynää, jonka häivytti hyvin, sitten geelimäistä rajausta ja lopuksi vielä nestemäistä mustaa rajausväriä.

Myös pohjameikeissä Mario painotti kerrostamisen tärkeyttä. Hän käytti voidemaisia varjostuksia, kiinnitti ne puuterilla ja lisäsi päälle vielä puuterimaista varjostusta.  Poskille hän käytti kevyesti highlighteria ja muistutti että highlighter ei saisi olla liian glitteristä vaan kevyen helmiäistä.

Mariolla oli hyvä asenne meikkaukseen, hän vastasi moneen kysymykseen, että teet parhaasi, mutta kaikkea ei voi meikilläkään korjata. Esimerkiksi jos ihossa on aknea tai arpia, voit piilottaa punoituksen, mutta ihon tekstuuria ei saa piiloon.

Valmis look

 

Kokeiluun menevät TOP -vinkit:

  1. Kulmakarvojen meikkaaminen ensin
  2. Voidemaisten ja puuterimaisten luomivärien kerrostaminen
  3. Oranssin sävyiset luomivärit
  4. Puuterivipan käyttö asiakkaan kasvoilla tukiotteen alla
  5. Highlighterin käyttö

Marion Masterclass oli joka pennin arvoinen ja voin suositella sitä lämmöllä kaikille meikkaajille! Kurssin lopuksi sai mukaan mega-ison kassillisen meikkejä, arvoltaan varmaan sama kuin kurssin hinta! Kassi oli täynnä tuotteita, joita Mario itse käyttää.

Ensi viikon vietän upean häämeikkaajan, Kristina Gasperasin studiolla yksityisopetuksessa! Sieltä lisää juttuja blogille, stay tuned!

Muista tilata Fabulous Finlandin uutiskirje sivun alareunasta!

 

Posted By

Vilja Vuolle