Säihkyvät silmät – 8 vinkkiä silmämeikin tekemiseen

https://viljavuolle.fi/saihkyvat-silmat-6-vinkkia-silmameikin-tekemiseen/

Silmämeikin tekeminen saattaa usein olla hankalaa. Useimmat asiakkaani valittelevat aina juurikin sitä, etteivät osaa meikata silmiään. Kokosin tähän artikkeliin parhaat vinkkini silmämeikin tekemiseen. Näistä vinkeistä useat asiakkaani ovat saaneet ahaa -elämyksiä! Onko sinulla jo nämät kikat käytössä?

Viljan silmämeikkivinkit

  • Muista pohjustus! Silmämeikin pohjustuksessa saattaa joillain toimia pelkästään meikkivoiteen ja puuterin taputtelu luomelle, mutta itse käytän aina silmämeikinpohjustukseen kehiteltyä tuotetta. Lemppareitani ovat Too Faced -merkin Shadow Insurance ja Urban Decayn Primer Potion. Suoraan pohjustuksen päälle levitetyt luomivärit näkyvät voimakkaammin ja silmämeikki kestää koko illan kerääntymättä silmien juonteisiin.
  • Intensiivinen katse: Muista tummia silmämeikkejä tehdessäsi ”värittää” myös ripsien välit. Käytä geelimäistä rajausväriä ja pientä viistoa sivellintä. Nosta yläluomea hieman, aseta sivellin ihan ripsien alapuolelle ja heiluta sivellintä hieman edes takas. Toista kunnes olet värittänyt koko ripsirivin. Samaa kikkaa voit käyttää jos et halua tehdä rajauksia, mutta kaipaat hieman syvyyttä katseeseen.
  • Taivuta ripset! Jos haluat lisää näyttävyyttä silmiin, muista ripsien taivuttaminen ennen ripsivärin levitystä. Taivuta ripset ensin tyvestä, liu’uta taivuttimia muutama milli eteenpäin, taivuta uudelleen ja toista ripsien kärkiin asti. Älä purista liikaa! Muista tarkistaa, että ripsentaivuttimen muoviosa on ehjä, eikä haljennut ja että taivuttimet ovat puhtaat. Rikkinäiset ja likaiset taivuttimet ovat vaarallisia!
  • Tuuheat ripset: Kokeile juhlameikkiin ripsitupsuja. Ripsitupsuilla saat lisäsäihkettä silmiin ilman irtoripsinauhan kanssa taistelua. Yksittäisten tupsujen lisääminen vaatii hieman harjoittelua mutta on sen arvoista! Eyluren irtoripsitupsut ja niiden mukana tuleva liima ovat hyviä.
  • Kiinnitä rajaus: Rajaa silmät geelimäisellä rajausvärillä tai kynällä ja lisää päälle mustaa luomiväriä. Mustalla luomivärillä pääset häivyttämään rajauksen reunoja, joten sen ei tarvitse olla täydellinen heti alkuun. Luomiväri myös kiinnittää rajauksen, joten se ei lähde leviämään niin helposti. Rajauksen häivyttämisellä saat myös helposti aikaan ”smokey eye” -efektiä, kun lookista tulee hieman pehmeämpi.
  • Varjosta! Jos halutaan saada aikaiseksi mantelinmuotoinen silmä, meikin tummimman kohdan tulisi olla ripsirajassa, ulkonurkassa sekä luomivaossa. Levitä silmien varjostukseksi tumminta luomiväriä kyseisille alueille. Jos sinulla on raskaasti laskeutuvat silmäluomet, voit levittää tummimman luomivärin hieman luomivakoa korkeammalle. Näin saat avattua katsetta paremmin.
  • Häivytä, häivytä, häivytä! Luomivärin häivytys on yksi tärkeimmistä asioista silmämeikissä. Aloita luomivärin levittäminen neutraalilla matta-luomivärillä, joka mätsää ihonsävyysi, mutta on kuitenkin hieman tummempi (esim. vaaleanruskea, vaaleanpunaiseen taittava sävy, haalean oranssi). Levitä väriä reilusti luomivakoon ja aloita sen jälkeen normaali luomivärirutiinisi. Ota lopuksi vielä sama väri ja häivytä luomivärisi reunat hyvin. Suosittelen häivyttämiseen Real Techniquesin Base Shadow Brush -sivellintä!
  • Ripsaria alaripsiin ilman sotkua: Levitä ripsiväri siveltimellä! Ota pieni sivellin (esimerkiksi Real Techniques Accent Brush), töpöttele sitä ripsiväriharjaan ja maalaa sen jälkeen alaripset siveltimellä. Ei liikaa väriä, ei paakkuja eikä sotkua!

Bedan meikki tehty Lily Lolon mineraalimeikeillä. Meikki, Hiukset & Kuva: Vilja Vuolle, Ripsienpidennykset: RipsiBar Tampere, Fanny

Kaipaatko lisää meikkivinkkejä? Lue artikkeli: Pikaopas upeaan meikkipohjaan

Muista tilata Fabulous Finland Blogin uutiskirje sivun alareunasta!

Posted By

Vilja Vuolle