Kauneusvinkit morsiamelle – Miten valmistautua hääpäivään?

https://viljavuolle.fi/kauneusvinkit-morsiamelle-miten-valmistautua-haapaivaan/

Miten valmistautua hääpäivään? Miten hoitaa ihoa ja hiuksia, jotta ne olisivat täydelliset hääpäivää varten? Tässä artikkelissa kootut kauneusvinkit hääpäivä-preppiin!

Iho

Hyvä ihonhoito on varmistaa hehkuvan lookin hääpäivänä. Muista puhdistaa aina meikit huolellisesti ennen nukkumaan menoa ja pestä kasvot myös aamuisin tarpeen vaatiessa. Valitse omalle ihollesi hyvä puhdistustuote: kuivalle iholle sopii emulsiomainen tai vaahtomainen, kun taas öljyiselle tai sekaiholle voi sopia paremmin geelimäinen putsari. Muista kuitenkin valita tuote ajoissa ennen häitä, jotta näet miten iho reagoi.

Kuivalle iholle kosteutus on tärkeintä. Kokeile yhdistää kosteuttava seerumi ja kosteusvoide ja levitä ne tuossa järjestyksessä. Jos haluat vielä lisää kosteutusta, voi seerumin ja kosteusvoiteen jälkeen levitttää iholle vielä jotain öljyä, joka sitoo kosteuden ihoon.

Öljyinenkin iho tarvitsee kosteutusta, mutta valitse kevyempi voide. Itselläni on sekaiho, joka tarvitsee runsaasti kosteutusta, mutta T-alue öljyyntyy nopeasti. Käytän tällä hetkellä Latvialaisen Mádara Cosmeticsin tuotteita, joista voi lukea lisää artikkelistani  Mistä shoppailla meikkejä: Riika, Latvia.

Älä kokeile uusia kauneudenhoitorutiineja noin kuukauteen ennen häitä. Näin vältät ihon huonon reagoimisen uusiin tuotteisiin.

Kuori ihoa säännöllisesti parin kuukauden ajan ennen häitä. Itse pidän V10plus -sarjan ”Water based peeling” -kuorintageelistä, joka ei ärsytä herkintäkään ihoa, mutta sillä pääsee kuolleesta ihosolukosta eroon erittäin nopeasti ja helposti. Kokeile kuorinnan jälkeen kosteuttavia naamioita. Muista kuoria ja kosteuttaa myös vartalon ihoa, jotta olet hääpäivänä silkkisen pehmeä. Jos haluat luonnollista kesän hehkua ihollesi, kokeile suihkurusketusta! Lisää suihkurusketuksesta RipsiBarin sivuilta: Suihkurusketus – Usein kysytyt kysymykset

Tule häämeikkiin ilman meikkiä, kasvot pestynä ja kosteutettuna.

Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Huulet

Huulten kosteutus on erittäin tärkeää ennen juhlapäivää. Levitä paksu kerros kosteuttavaa huulivoidetta. Oma lempparini on tällä hetkellä ehdottomasti Elisabeth Ardenin 8 hour cream, joka tuoksuu hieman erikoiselta, mutta on paras voide huulille ja kuiviin kohtiin, mitä olen ikinä kokeillut. Bebanthenit ja mitkä tahansa huulirasvat jäävät poikkeuksetta kakkosiksi. Anna huulivoiteen vaikuttaa noin 15 minuuttia ja pyyhi pois. Kuori huulet sen jälkeen kevyesti hammasharjalla tai esimerkiksi sokerin ja hunajan sekoituksella. Huuhtele ja levitä uusi kerros huulivoidetta. Näin saat pehmeät kosteuteut huulet, täydellinen pohja huulimeikille.

1.Paksu kerros kosteuttavaa huulivoidetta 2. Anna vaikuttaa. 3. Kuori hammasharjalla tai sokeri-hunajaseoksella. 4.Huuhtele ja levitä uusi kerros huulivoidetaa. VOILA! Pehmeät huulet.

Kulmakarvat

Kulmien muotoilu on myös tärkeä elementti ennen juhlameikkiä. Jos kulmasi rehottavat, on ne hyvä nyppiä viimeistään pari päivää ennen juhlapäivää. Juhlapäivää edeltävänä iltana tai juhlapäivän aamuna voidaan napata vielä muutama ylimääräinen karva, mutta jos nypittäviä kulmakarvoja on paljon, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin etukäteen, jottei kulmien ympärys punoita pahasti juhlapäivänä. Varaudu tarvittaessa ammattilaiseen! Jos et ole täydellisen tyytyväinen kulmiesi malliin, kannattaa käydä ammattilaisella muutama kuukausi ennen häitä. Näin voitte yhdessä suunnitella, millaiset kulmat sopisivat sinulle ja ehdit vielä kasvattamaan lisää kulmia täydelliseen malliin, jos tarve on. 

Varaudu tarvittaessa ammattilaiseen!

Myös kulmien 3D -kestopigmentointi on hyvä vaihtoehto, jos kulmakarvasi ovat harvat tai haluat muuten vain helpot kulmat, joita ei tarvitse päivittäin laittaa. 3D -tekniikan avulla kulmista saadaan luonnollisen kauniit ja tuuheat. Lue lisää RipsiBarin sivuilta Brow Stylist Iida-Elinan kulmista: Kulmien 3D -kestopigmentointi.

Hiukset

Kysyin kampaajaltani, Veera Seppäseltä, joka työskentelee Tampereella Unity Hair & Beauty -liikkeessä vinkit miten valmistaa hiukset hääkampausta varten.

Hiuksia ei kannata värjätä häitä edellisenä päivänä. Suosittelemme viimeistä värjäyskäsittelyä ennen häitä noin viikko etukäteen tai vaihtoehtoisesti hiusraja täytyy suojata hyvin ettei otsaan tai niskaan jää rajoja. Jos hiuksiin halutaan ennen häitä kunnon värimuutos, niin kannattaa olla liikenteessä hyvissä ajoin.  Rajummat muutokset, kuten vaalennusprojektit vaativat aikaa (riippuen tietysti mitä halutaan ja mikä on lähtötilanne).
Kampaukseen tultaessa kannattaa hiukset pestä yleensä edellisiltana, laittaa muotoilutuotteet alle ja kuivata föönillä. Tällöin kampaus on helpompi tehdä, kuin jos olet esimerkiksi mennyt märällä tukalla nukkumaan. Toki hiukset voidaan myös pestä samana päivänä kun kampaus tehdään, mutta silloin hius on liukkaampi/puhtaampi, jolloin se on myös haastavampi käsitellä.
Riippuu tietysti millaista kampausta tehdään: jotkut haluavat pelkän föönauksen, jolloin hiukset pestään automaattisesti.
Koekampausta suositellaan niin silloin voidaan sumplia mieluinen kampaus yhdessä. 

Meikki & kuva: Vilja Vuolle

Ripsienpidennykset

Jos haluat hääpäivänäsi ripsienpidennykset, kannattaa niitä kokeilla ajoissa ennen hääpäivää. Kun olet löytänyt sopivan ripsiteknikon, varaa aika uusiin ripsienpidennyksiin n. kuukausi ennen hääpäivää ja käy huollattamassa ne muutama päivä ennen häitä. Näin olet ehtinyt jo tottumaan ripsienpidennyksiin ja huollossa mallia ja mittaa voidaan vielä muokata.

Ota ripsienpidennykset viimeistään kuukautta ennen ja huollata ne muutama päivä ennen hääpäivää.

Hääpäivälle suosittelen ehdottomasti volyymiripsienpidennystä, jolla saa klassisen tyylikkään lopputuloksen tai vaihtoehtoisesti näyttävät ripset. Oikein tehdyt ripsienpidennykset tuottavat harvoin allergisia reaktioita. Lue lisää RipsiBarin blogilta: Ripsienpidennysten Turvallisuus

Volyymiripsillä saa muokattua täydellisen ripsilookin juuri sinulle! Lisää ripsienpidennyksistä: www.ripsibar.fi

Muista tilata uutiskirjeeni sivun alareunasta!

-Vilja Vuolle

Posted By

Vilja Vuolle