Brittien parhaan häämeikkaajan opissa

https://viljavuolle.fi/brittien-parhaan-haameikkaajan-opissa/

Kristina Gasperas on hää-ja juhlameikkaaja, joka on voittanut vuoden 2013 Paras Häämeikkaaja -palkinnon Isossa-Britanniassa. Hänen tiimissään on kahdeksan meikkaajaa ja hiusstylistia ja hän myös kouluttaa meikkaajia. Itse löysin pari vuotta sitten puolivahingossa Kristinan nettisivut ja ihastuin hänen tyyliinsä meikata. Tiesin heti, että haluan hänen oppiinsa ja viime syksynä päätin lähettää sähköpostia ja kysellä koulutuksesta. Maaliskuussa pääsin vihdoin aloittamaan koulutukseni Kristina Gasperas Academyssä.

Kristina Gasperas Academy

Kristinan kurssi oli viikon intensiivikurssi, jossa sain yksityisopetusta. Ensimmäisenä päivänä kävimme läpi värejä vuodenaikojen mukaan ja yleisimpiä virheitä meikkaajan duunissa. Selailimme julkkisten Red Carpet -lookeja ja tutkailimme miksi joku look toimii ja miksi joku toinen ei. Kävimme läpi, ovatko julkkikset värisävyiltään kevättä, kesää, syksyä vai talvea ja miten asu ja meikki mätsää värimaailmaan. Olen ennen ollut sellainen fiiliksen mukaan värien käyttäjä ja tykännyt tosi paljon ruskean eri sävyistä ja nudeväreistä. Kurssin jälkeen tuntuu, että uskallan käyttää värejä paljon rohkeammin!

Toisena päivänä meikkasin toisen meikkitaiteilijan, Natalien. Harjoittelimme värien käyttöä ja kävimme läpi väriteoriaa. Kristina on myös ammattivalokuvaaja, joten sain myös paljon vinkkejä kuvien ottamiseen ja parhaan valaistuksen löytämiseen. Tein luonnollisen meikin, jossa käytimme ihanaa korallinsävyä. Sain samalla myös paljon oppia erilaisista meikkituotteista ja millaisia meikkipohjia kannattaa käyttää erityyppisille ihon sävyille.

Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Toisen päivän toinen harjoitusasiakas oli Claire, joka oli aloittanut meikkaajan opinnot Kristinan kanssa hieman aiemmin. Kristinalla ei malleista ollut pulaa, hän pyytää malleja aiemmista morsiamista, tulevista morsiamista tai koulutettavistaan. Kaikki ovat innoissaan tulossa malliksi, koska saavat aina kivan meikin ja itsestään upeita kuvia! Kristina kuvasi myös kaikki tekemäni meikit, mutta tässä postauksessa käytän omia ottamiani kuvia. Clairelle teimme tummansinisen smoky eye -tyylisen meikin ja alaluomelle levitimme punertavaa kuparin sävyä, joka taisi olla tuolla hetkellä Kristinan lempisävyjä (hän ehdotti sitä lähes kaikkiin meikkeihin!).

Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Puhuimme Kristinan kanssa myös paljon yrittäjyydestä ja bisneksen pyörittämisestä. Hän on toiminut alalla kahdeksan vuotta, jota ennen ollut töissä IT-firmassa. Hän oli saanut inspiraation meikkaamiseen omana hääpäivänään, jolloin hänen meikkaajansa Liettuassa oli saanut hänet tuntemaan olonsa upeaksi. Hän oli haaveillut uudesta urapolusta ja hääpäivän jälkeen päätti kouluttautua meikkaajaksi sama häämeikkaajan opissa. Itse olen päätynyt alalle jo nuorena, kun huomasin aina olevani se joka meikkasi ja kampasi muut juhliin, mutta haluan koko ajan kouluttautua, jotta voin olla paras ja kouluttaa myös muita!

Harjoittelua, harjoittelua

Lontoon reissulla oli mukana myös molemmat yhtiökumppanini. Fiilisteltiin ja inspiroitiin meidän Fabulous Finland Oy -yritykseen uusia tuulia ja yhtenä päivänä tytöt tulivat myös malleiksi kurssille. Tässä Anskun ja Iidan makeoverit:

Häämeikki

Anskun lookin teemana Boho Bride. Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Juhlameikki

Iidan look: Kesämorsian. Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Kristinan studion alakerrassa oli ihana porttikongi, missä oli upea valkoinen tiiliseinä. Se oli täydellinen paikka ottaa kuvia, valo ohjautui kauniisti kuvattavan kasvoille ja tausta oli yksinkertaisen kaunis. Kävin melkein jokaisen meikin jälkeen nappaamassa kuvat alakerran seinällä!

Hyvät kuvat ovat meikkaajan työssä todella tärkeitä. Itseäni hämmästyttää, kuinka harvalla meikkaajalla on hyviä kuvia tehdyistä meikeistä. Nykyään ihan kännykälläkin saa otettua upeita kuvia, kunhan asettelee kuvattavan hyvään valoon. Hää- ja juhlameikit ovat kuitenkin sellaisia, mitä asiakkaat haluavat nähdä ja mitä he ostavat. Kristina inspiroi minua perustamaan myös instagram -tilin, jossa voin näyttää parhaat kuvani! Mut löytää instasta nimellä @viljavuollemua LINKKI.

Alla vielä kuvia muista harjoitustöistä Kristinan kurssilta 🙂

Meikkasin Natalien myös toisen kerran kurssin aikana. Tällä kertaa hieman tummempaa meikkiä ja hehkuvaa ihoa! Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Punaiset huulet ja smoky eye Marylle. Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Pehmeän pastellinen kaason meikki. Meikki & Kuva: Vilja Vuolle

Posted By

Vilja Vuolle