Instagram vs. Hollywood

https://viljavuolle.fi/instavshollywood/

Instagram -meikki vs. Hollywood -meikki

Meikkaajan urallani olen aina pyrkinyt siihen, että asiakas näyttäisi parhaalta mahdolliselta versiolta itsestään. Viime vuosina Instagramin meikkikuvien -ja videoiden fanitus on kuitenkin räjäyttänyt överimeikkien suosion ja instagramissa hyvältä näyttävät lookit ovat levinneet myös livemaailmaan. Vastaan kävelee yhä useampia tummia ja paksuja kulmakarvoja, jotka ovat kuin Niken logo ylösalaisin. Just Don’t Do it!

Meikin on tarkoitus korostaa kasvojen parhaita puolia. Jos päätyy kuitenkin korostamaan kaikkia osa-alueita, lopputuloksesta tulee suttuinen ja luonnoton. Tummat kulmat, tuuheat ripset, tummat varjostukset, hehkuvat korostukset (kaikkialla), ylirajatut huulet ja megakissarajaukset. Ne näyttävät hyvältä instagramissa, mutta siihen on syynsä, miksi Hollywoodissa punaisella matolla kävelevät tähdet eivät näytä Instagram -tyyliin meikatuilta. Se ei näytä hyvältä livenä. 

Meikin on tarkoitus korostaa kasvojen parhaita puolia. Jos päätyy kuitenkin korostamaan kaikkia osa-alueita, lopputuloksesta tulee suttuinen ja luonnoton.

Ihailen usein punaisen maton meikkejä. Tähtöset näyttävät usein raikkailta ja luonnollisilta, vaikka käyttäisivät tummiakin meikkejä. Lopputulos on aina häivytetty, kaunis ja tasapainoinen. Kaikkea ei vedetä överiksi! Luomivärin ei tarvitse näkyä, kun silmä on auki, vaan se voi olla kaunis korostus ja yksityiskohta joka näkyy kun silmiä räpsyttelee. Tummat huulet ovat usein yhdistetty keveämpiin silmiin ja kulmakarvoja on korostettu luonnollisesti.

Meikkiä aloittaessa kannattaa aluksi miettiä, mitä haluaa kasvoissa korostaa. Haluatko että katse kiinnittyy kulmakarvoihin, silmiin, huuliin vai kenties hehkuvaan ihoon? Keskity meikissä korostettaviin alueisiin ja pidä muut alueet kevyinä.

Kulmakarvojen harjaaminen puuterimaisen ja voidemaisen kulmavärin levityksen jälkeen on kaiken A ja O! -Brow Stylist Iida-Elina

Instagram -meikki koostuu usein övereistä kulmakarvoista, vahvoista kontrasteista ja mattaisista huulista. Kulmakarvatrendi on kuitenkin tänä vuonna entistä luonnollisempi. Kevyesti korostetut kulmat luovat kauniit kehykset kasvoille. 3D -kestopigmentointien ykkönen, Iida- Elina Pekkarinen kertoo parhaat vinkkinsä kulmien laittamiseen.

Brow Stylist Iida-Elinan vinkit kulmien laittamiseen: 

Luonnolliset kulmakarvat ovat tämän hetken juttu. Kevyt korostus näyttää hyvältä niin livenä kuin kuvissakin. Kulmat kannattaa tehdä oman kulmakarvan muotoa kunnioittaen, tavoitteena siipimäinen ja pehmeä lopputulos. Kulmakarvojen harjaaminen puuterimaisen ja voidemaisen kulmavärin levityksen jälkeen on kaiken A ja O! Harjauksen avulla saa pois liiallisen värin, joten lopputuloksesta tulee kaunis ja luonnollinen. Lopuksi kulmakarvan alareunaa voi korostaa hieman vaalealla peitetuotteella, kunhan muistaa häivyttää sen hyvin.

Luomiväristä saa tyylikkään, kun sen levittää liikkuvalle luomelle ja häivyttää reunan vaalealla mattasävyllä. Vaaleanruskeat värit ovat usein loistavia häivytykseen. Ylläolevassa kuvassa vasemmalla puolella luomiväri on vedetty todella lähelle kulmia, jolloin siitä tulee helposti suttuisen näköinen.

Juhlameikkiä tehdessä ripsinauhojen sijaan kannattaa kokeilla yksittäisiä ripsitupsuja, joilla saat kauniin ja luonnollisen lisän ripsiin. Itse käytän lähes aina morsiamia meikatessani yksittäisiä tupsuja, jos asiakkaalla ei ole valmiina ripsienpidennyksiä. Tupsuilla saa luotua kauniin, mutta ripsirikkaan lookin!

Highlighteria eli korostuspuuteria kannattaa levittää sellaisille alueille, mihin valo nappaa kuvissa. Poskiluun päälle ja kulmaluulle on hyvä levittää kevyesti korostusta. Itse en ole ikinä ollut instagramissa suositun nenäkorostuksen fani, koska se saattaa joissain kulmissa näyttää siltä että nenä kiiltelee öljyisyyttään. Varjostukset kannattaa pitää kevyinä ja luoda niillä hieman lämpöä kasvoille. Jätetään kunnon mustat contourit Drag Queeneille!

Huulten liiallinen ylirajaus ei toimi silloin, jos huulet ovat itsessään jo kovin tarkkarajaiset ja jos käytetään mattapunaa. Huulikiillolla saa tietysti hieman häivytettyä ylirajausta, koska se heijastaa valoa pois eikä raja näy niin selkeästi.

Muista tilata uutiskirjeeni sivun alareunasta!

Haluatko oppia meikkaamaan itseäsi paremmin? Järjestän meikkikursseja Tampereella ja Jyväskylässä RipsiBarilla, lue lisää täältä: http://www.ripsibar.fi/palvelut/kauneusillat/

Varaa aika tyylikkääseen meikkiin täältä: http://www.ripsibar.fi/palvelut/meikkaus/

Brow Stylist Iida-Elinan facebook -sivu: Brow Stylist Iida-Elina

 

 

 

Posted By

Vilja Vuolle