Huulten hoito – vinkit talvipakkasiin

https://viljavuolle.fi/huulten-hoito-vinkit-talvipakkasiin/

Rohtuneet huulet ovat usein kylmien talvi-ilmojen ongelma. Ilma on kuivaa niin sisällä kuin ulkonakin ja huulten ohut iho joutuu taistelemaan kovia miinusasteita vastaan. Punat ja kiillot eivät levity tasaisesti vaan näyttävät paakkuisilta. Talvipakkasten tullessa huulien rohtuminen aina yllättää. Kokosin tähän artikkeliin muutamat vinkit mitkä itselläni ovat toimineet kuivien huulten taltuttamiseen.

1. Juo vettä

Yleisin syy huulten kuivumiseen on kropan kuivuus. Talvisin veden juominen saattaa vähentyä, kun janon tunne ei ole samalla tasolla kuin kesän lämpimillä keleillä. Juo siis paljon vettä ja vastapainoisesti vähennä kahvin ja teen juomista, koska kofeiniinipitoiset juomat kuivattavat entisestään.

2. Kosteuta

Huulirasvoja käyttävät meistä monet ainoana ratkaisuna huulten rohtumisen hoitoon. Useat huulirasvat ovat kuitenkin huonoja rohtuneille huulille ja saattavat kuivattaa huulia entisestään. Tässä parhaat tuotteet huulten kosteutukseen:

parhaat huulirasvat

Parhaat huulirasvat: Bebanthen -voide, Elisabeth Arden Eight Hour Cream ja ACO -merkin huulivoide

Elisabeth Ardenin Eight Hour Cream on ollu huulirasvasuosikkini jo parin vuoden ajan. Sitä ennen käytin lähes poikkeuksetta huulissa Bebanthenia, mutta Eight Hour Creamin löydettyäni se on ollut ykköstuotteeni. Eight Hour Cream tuoksuu ehkä alkuun hieman erikoiselta, mutta tuoksuun tottuu nopeasti ja käytön jälkeen huulet ovat ihanan pehmeät ja kiiltävät. Olen viljellyt tätä ihanaa oranssia voidetta pieniin purkkeihin ympäri kämppääni ja jokaisesta laukustani löytyy jonkinlainen purkki tuotetta. Levitän tuotetta myös usein asiakkaan huuliin vaikuttamaan muun meikin teon ajaksi ja kun pääsen huulimeikkiin, ovat asiakkaan huulet saaneet hyvän kosteutuksen.

Bebanthen -voide kosteuttaa tehokkaasti huulia ja sitä onkin ihana levittää illalla paksu kerros ja herätä aamulla pehmeisiin huuliin. Purkki ei ole kuitenkaan kätevin mukana kuljetettava, koska se kerää paljon pölyä ja menee helposti rikki.

ACO:n huulivoide on myös monien suosikki. Se sisältää E-vitamiinia ja tuoksuu kevyesti vaniljalta. Kosteutusteho erinomainen verrattuna moneen muuhun ”perinteiseen” huulirasvaan.

Näiden lisäksi moni on kehunut oikeasti kosteuttaviksi tuotteiksi monikäyttöistä kookosöljyä sekä Forever -tuotemerkin Aloe Lips -huulirasvaa, joka sisältää jojobaöljyä sekä Aloe Veraa.

3. Kuori kevyesti

Rohtuneet huulet kannattaa kuoria kevyin ottein. Huulten iho on ohut ja varsinkin kuivat huulet saattavat liian rajuista otteista halkeilla.

Huulten kuoriminen:

  1. Levitä paksu kerros huulirasvaa ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia.

  2. Pyyhi ylimääräinen huulirasva pois ja pyörittele huulissa kevyesti hienoa sokeria tai sokerin ja hunajan sekoitusta. Hunajasekoituksen voit antaa vaikuttaa huulissa muutaman minuutin.

  3. Huuhtele huulet ja levitä lopuksi uudelleen huulirasvaa.

4. Vaihda nestemäiset mattapunat voidemaisiin

Nestemäiset mattapunat saattavat kuivattaa huulia, joten vaihda päivittäisessä käytössä olevat punat voidemaisiin pahimpien pakkasten ajaksi. Voidemaisten punien päälle voi levittää ohuesti irtopuuteria, jos haluaa saada matta -efektin. Huulikiiltojen ja -punien suurkuluttajan kannattaa talvisin levittää tuotteen alle ohut kerros huulirasvaa.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä taistelussa rohtuneita huulia vastaan!

Muista tilata Fabulous Finland -Blogin uutiskirje sivun alareunasta! 🙂

Posted By

Vilja Vuolle