Hollywood -laineet // Kestävät kiharat

https://viljavuolle.fi/hollywood-laineet-kestavat-kiharat/

Miten luoda kestävät kiharat? Olen vuosien varrella oppinut muutaman kikan, miten kiharat saadaan kestämään, jopa seuraavaan suihkuun asti! Erilaisissa kuvauksissa malleille kaivataan jotain rentoa, mutta seksikästä tukkaa. Usein käännyn Hollywood -laineiden puoleen! Tässä postauksessa parhaat tavat, millä saat ihanat Hollywood -laineet ja kestävät kiharat!

1. Pohjusta

Moni vannoo meikkimaailmassa primerien nimeen. Henkilökohtaisesti osaan hyvin tarkkaan kuvitella miltä oma silmämeikkini näyttäisi kolmen tunnin päästä meikkaamisesta ilman hyvää silmämeikinpohjustustuotetta: ei ainakaan hyvältä. Mutta kuinka moni muistaa pohjustamisen hiustenlaitossa? Usein törmään ihmisiin jotka valittavat että kiharat eivät pysy millään konstilla, mutta ainoa konsti jota on kokeiltu on super extra strong über hiuslakka, jota suihkutetaan päälle kun kiharat on valmiit. Paksuun tukkaan kun suihkuttelee hiuslakkaa päälle, ei se vaikuta alempiin suortuviin millään tapaa ja tukka suoristuu nopeasti. Kokeile megahiuslakan suihkuttelun sijaan pohjustaa hiukset ennen kihartamista. Tuotteita pohjustukseen on monia ja monet brändit tekevätkin kiharien pohjustukseen tarkoitettuja tuotteita. Tarkoitus pohjustuksessa on,  että hiuksiin tulee hieman rakennetta, jotta kiharat pysyvät paremmin. Myös kevyet hiuslakat sopivat raudan alle, kuten alla videossa käyttämäni Osiksen light control -lakka nro 1. Parhaan lopputuloksen saat, kun suihkutat kevyesti jokaiseen suortuvaan pohjustustuotetta ennen kihartamista.

2. Älä käytä silottavaa ja hoitavaa hoitoainetta ennen kihartamista

Ennen tärkeää kiharapäivää ei ole järkevää silottaa tukkaa täysin sileäksi hoitavilla hoitoaineilla. Tukkaan on tarkoitus saada hieman tekstuuria, jolloin kihara pysyy. Suomalaisilla on usein lasimainen ja sileä hiuslaatu, joten lisäsiloittelu ei ole tarpeen. Käsitellylle tukalle hoitoaine on kuitenkin tärkeä, mutta valitse kevyempi versio hoitoaineesta ennen kiharoiden tekoa.

3. Anna kiharoiden jäähtyä ja harjaa tukka auki

Kun olet antanut kiharoiden jäähtyä tarpeeksi kauan kihartamisen jälkeen, voit harjata tukan auki. Alla olevalla videolla tavoitteena oli pehmeä enkelimäinen kihara, joten käytin siihen kihartamiseen Remingtonin kiharruspuikkoa ja harjasin tukkaa auki kauan, jotta se asettui malliinsa. Jos tavoitteena on villimpi kihara-look, voit kihartaa tukan esimerkiksi muotoiluraudalla, jättää latvan kihartamatta ja harjata tukka jäähtymisen jälkeen vain nopeasti läpi. Erilaisilla ja kokoisilla raudoilla tulee erilainen lopputulos.

4. Muista hiusöljy ja viimeistelylakka

Auki harjaamisen jälkeen latvaan on hyvä levittää vielä jonkinlainen hiusöljy tai seerumi, jotta kiharat eivät jää kasarimaisen pöyhkeiksi. Öljyn avulla kihara palaa takaisin muotoonsa, mutta lopputulos on paljon pehmeämpi kuin harjaamattomassa kiharassa. Lisää vielä lopuksi hiuspuuteria tyveen. Halutessasi tyveä voi myös hieman tupeerata, jos toiveena on muhkeampi lopputulos. Lisää vielä viimeistelylakkaa. Tähän saat halutessasi käyttää sitä mega über strong extra hold -lakkaa ;D

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä! Muista tilata uutiskirje sivun alareunasta! 🙂

Posted By

Vilja Vuolle