Hollywood Glamouria Suomeen – Meikkioppilaana Losissa

https://viljavuolle.fi/hollywood-glamouria-suomeen/

Advanced Beauty Theory -kurssi

Kauneusihanteemme juontavat aina jollain tapaa juurensa Hollywoodiin. Punaisen maton lookeja kopioidaan, niistä inspiroidutaan ja niitä ihaillaan. Jokainen on joskus toivonut näyttävänsä samalta kuin ihailemansa julkkis salamavalojen vilkkeessä. Itse olen aina haaveillut siitä että meikkiluomukseni pääsisi osaksi punaisen maton glamouria jonkun upean naisen kasvoilla. Tästä syystä halusin lähteä alan parhaiden oppiin Los Angelesiin!

Pitkän tutkimuksen jälkeen päädyin lähtemään kolmen viikon ”Advanced Beauty Theory” -kurssille Cinema Makeup Schooliin. Kurssilla tehtiin joka päivä jonkinlainen meikkilook, joka opetti meille jotain sen päivän aikana läpikäytävästä teoriasta. Kurssin avulla laajensin taitojani myös ”avantgarde” tyyppisissä meikeissä, jossa lopputulos on enemmän taidetta, kuin kauneusmeikkausta. Kokeilimme erilaisia tekniikoita ja harjoittelimme erilaisten tuotteiden käyttöä. Joka päivä opimme uudesta aiheesta ja laajensimme tietämystämme alan historiasta ja erilaisista teorioista.

Wendy Ann Rosen, yksi opettajistani kurssilla, on tehnyt pitkän uran kauneusmeikkien maailmassa. 80-luvulta asti hän on tehnyt töitä alan parhaiden valokuvaajien kanssa. Luulin olleeni tarkka meikkejä tehdessäni, mutta Wendy Ann osasi huomauttaa kaikista pienimmistäkin virheistä meikeissä. Tämä puski minua parempiin suorituksiin ja opetti vieläkin yksityiskohtaisempaa meikin tarkastelua.

Kurssilla opettajani toimi myös Nelly Recchia, joka on maailmankuulu meikkitaiteilija ja body painter. Nelly opetti meille feikkitatuointien tekemistä ja 3D bodypaintingia airbrush -työkalun avulla. Tatuointien tekeminen oli todella haastavaa, mutta samalla erittäin hauskaa! Pääsimme tekemään ”ennen/jälkeen” lookin, jossa ensimmäisessä kuvassa malli oli tavallisen ja ”söpön” näköinen ja jälkeen kuvaan teimme hurjan muodonmuutoksen, jossa tukkaan ja meikkiin tehtiin räväyttävä muutos sekä iho tehtiin täyteen tatuointeja.   

Makeover -kuvauspäivä oli erittäin hauska! Saimme käyttää koko päivän näiden kahden lookin luomiseen. En ollut ennen tätä kurssia käyttänyt kertaakaan airbrush -pyssyä, mutta sillä harjoitteleminen oli todella hauskaa. Tatuoinnit luotiin tatuointimuottien avulla, erilaisia designeja yhdistelemällä.

Kurssin aikana MAC Cosmeticsin Senior Artist Romero Jennings kävi puhumassa meille sosiaalisesta mediasta ja työstään. Innokas Romero oli ihana tyyppi, jonka puheesta hehkui intohimo työtään kohtaan.

Aamupäivisin luennon jälkeen Wendy Ann teki usein demomeikin mallille tai jollekin oppilaista. Kuvanottopäivänä teemana oli kasvojen luuston käyttö meikkidesigning suunnittelussa. Koko look piti luoda yhdellä peitevoidepaletilla.

Cinema Makeup School sijaitsee upeassa talossa keskellä Koreatownia. Samassa rakennuksessa on myös kuuluisa WILTERN -teatteri, jossa oli usein iltaisin keikkoja. Kävin katsomassa Tim Minchinin keikkaa upeassa teatterissa! 

Itselleni tekemä drag queen -meikki, inspiraation lähteenä Bianca Del Rio. Lähetin kuvan ystävilleni ja perheelleni, eikä kukaan tunnistanut minua. Drag meikillä voi siis muuttua täysin tunnistamattomaksi. Kävimme reissun aikana myös tutustumassa drag -kulttuuriin paikallisella drag -klubilla!

Posted By

Vilja Vuolle