Häämeikki – Usein kysytyt kysymykset

https://viljavuolle.fi/haameikki-usein-kysytyt-kysymykset/

Häämeikki on tärkeä osa morsiustyyliä. Meikin täytyy pysyä upeana koko päivän ja olla oman näköinen. Häämeikit ovat lempitöitäni ja ajattelin koota näppäräksi paketiksi morsianten yleisimmät kysymykset. Tästä artikkelista löydät vastaukset seuraaviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin:

Tehdäänkö meikki vai kampaus ensin?

Kuinka kauan meikkiin tulee varata aikaa?

Sisältääkö häämeikki koemeikin? Kannattaako koemeikki ottaa?

Saako meikin avulla näppylät ja tummat silmänaluset piiloon?

Pysyykö meikki koko päivän?

Saanko meikissä lisäripsiä vai käynkö laitattamassa ripsienpidennykset?

Muistilista ennen meikkiä

1.Tehdäänkö meikki vai kampaus ensin?

Vastaus riippuu pitkälti siitä, onko kampauksessasi kasvoille tulevia suortuvia jotka voisivat olla pahasti tiellä meikin teossa. Kun kampausta tehdään, saa myös kasvojen iho osansa hiuslakasta. Jos meikkiä ei ole vielä tehty, voi hiuslakan pyyhkäistä/pestä pois ja aloittaa meikkaus ”puhtaalta pöydältä”. Kummassakin siis omat haasteensa ja helppoutensa.

2. Kuinka kauan meikkiin tulee varata aikaa?

Meikkiin tulee varata aikaa noin tunti. Joissain tilanteissa aikaa voi kulua myös vähemmän, esimerkiksi jos morsiamella on ripsienpidennykset ja ihon pienten virheiden korjailuun ei kulu paljoa aikaa. Harvoissa tapauksissa meikkiin menee yli tuntia. Varmista aika kuitenkin omalta meikkaajaltasi.

Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com, Meikki ja kampaus: Vilja Vuolle

3. Sisältääkö häämeikki koemeikin? Kannattaako koemeikki ottaa?

Useimmiten häämeikki sisältää koemeikin ja meikkaajat ilmoittavat häämeikin hinnaksi näiden yhteishinnan. Kaikilla meikkaajilla on kuitenkin omat tapansa, joten kannattaa varmistaa nettisivuilta tai tarkistaa asia aikaa varatessa.

Koemeikki on todella tärkeä, jotta tiedät jo etukäteen että tulet olemaan tyytyväinen meikkiin ja että olette samalla linjalla meikkaajan kanssa. Koemeikin aikana voitte avoimesti keskustella meikkaajan kanssa mikä näyttää hyvältä ja mitä kohtaa haluaisit muuttaa. Koemeikin kanssa on myös hyvä katsella itseään vielä kotona eri valoissa. Hääpäivänä meikkiin voi tehdä vielä muutoksia! Tärkeintä on se, että olet itse tyytyväinen meikkiin.

Koemeikin voi varata koska vaan ennen hääpäivääsi. Itse suosittelen tulemaan meikkiin n. 1 kk – 1 viikko ennen hääpäivää, mutta koemeikissä voit käydä myös aikaisemmin, jos haluat saada varman olon.

4. Saako meikin avulla näppylät ja tummat silmänaluset piiloon?

Ammattilainen saa ihon pienet virheet häipymään ja silmänaluset kirkastumaan. Finnien muotoa ei saa piilotettua, mutta punoituksen kyllä. Väsyneet silmät saavat kyytiä oikeanlaisten peitevoiteiden ja puutereiden avulla. Kannattaa ennen koemeikkiä kertoa meikkaajalle asiat, jotka eniten omissa kasvoissa häiritsee. Meikkaajalle kannattaa myös kertoa omista mieltymyksistä, esimerkiksi näkyvästä poskipunasta tai tummaksi meikatuista kulmista. Voit vilauttaa vaikka kuvaa itsetehdystä juhlameikistä ja kertoa asiat, mistä meikissä pidät.

Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com, Meikki ja kampaus: Vilja Vuolle

5. Pysyykö meikki koko päivän?

Ammattilainen osaa tehdä pysyvän meikin. Koemeikin jälkeen on hyvä testata meikin pysyvyys tekemällä samantyyppisiä asioita mitä tulee hääpäivänäkin tehtyä. Kannattaa siis koemeikissä katsoa nyyhkyleffa ja käydä vaikka tanssimassa, niin osaat luottaa meikin pysyvyyteen myös hääpäivänä ;)! Silmämeikissä käytän aina vedenkestäviä tuotteita, jotta onnenkyyneleet ei muuttaisi häämeikkiä pandameikiksi. Yleisimmät asiat, mitä päivän aikana tarvitsee lisäillä on huulipuna tai huulikiilto, sekä mahdollisesti puuteri jos esimerkiksi hikoilee tai kyynelehtii kovasti.

Aina meikkipohjan pysyvyys ei pohjaudu automaattisesti siihen, että meikkaaja käyttää primeriä ja kiinnityssuihketta, vaan ylipäätään niihin tuotteisiin mitä hän käyttää ja millä tavoin. Joskus hyvä meikkivoide ei tarvitse parikseen muutakuin ripauksen puuteria t-alueelle ja alle hyvän kasvovoiteen. Joskus saatetaan morsiusmeikkiin käyttää koko kavalkaadia pohjustustuotteista erilaisiin puutereihin ja kiinnityssuihkeisiin. Kerro meikkaajalle ihotyypistäsi ja ihollesi päivän aikana muodostuvasta kiiltelystä tai kuivista kohdista.

6. Saanko meikissä lisäripsiä vai käynkö laitattamassa ripsienpidennykset?

Ripsienpidennykset, ripsitupsut vai au naturel? Kauniisti tehdyt volyymiripset ovat upea lisä häälookiisi ja ovat kätevät myös häämatkaa ajatellen! Oikein tehdyt volyymiripset pysyvät upeina pitkään eivätkä tunnu silmissä ollenkaan.

”Jos olet ottamassa ripsienpidennyksiä häihisi ensimmäistä kertaa, suosittelen käymään ottamassa ripset noin kuukausi etukäteen ja käymään huollattamassa ne muutama päivä ennen hääpäivää. Näin ehdit tottua ripsiin ja huollossa voidaan pituutta ja kaarevuutta vielä muokata”, ohjeistaa Anni-Lotta Nieminen RipsiBarilta.

Myös yksittäin liimattavilla ripsitupsuilla saa näyttävyyttä katseeseen. Ammattilainen osaa katsoa sinulle sopivat ripset ja muokata niitä leikkaamalla tarpeen tullen. Irtoripsitupsuilla saa tehtyä luonnollisen kauniin lopputuloksen tai vaihtoehtoisesti räväkän ja näyttävän lookin. Useimmiten irtoripsitupsut sisältyvät häämeikin hintaan, mutta kannattaa varmistaa asia vielä meikkausta varatessasi.

Kuvissa Anniinalla on RipsiBarilla tehdyt volyymiripsienpidennykset.

Kuva: Jaakko Sorvisto, www.jaakkosorvisto.com, Meikki ja kampaus: Vilja Vuolle

7. Mitä tulee muistaa ennen meikkiä

  • Selvitä meikkaajaltasi etukäteen, onko hänellä myynnissä huulipunaa/kiiltoa, tuotko oman vai saatko huulipunaa mukaasi. Itse sovin asiakkaan kanssa koemeikin aikana, miten toimitaan.
  • Jos mahdollista, saavu koemeikkiin ja häämeikkiin puhtain ja kosteutetuin kasvoin
  • Varaa aika koemeikkiin aamupäivälle ja simuloi hääpäivän tapahtumia, niin varmistat meikin pysyvyyden
  • Varaa meikkaajalle näytettäväksi pari fiiliskuvaa, minkä tyyppistä meikkiä haluat. Näytä mahdollisesti myös itse meikkaamasi juhlatyyli.

Kuva: Jaakko Sorvisto, www.jaakkosorvisto.com, Meikki ja kampaus: Vilja Vuolle

 

Posted By

Vilja Vuolle