Vääriä uskomuksia ripsienpidennyksistä

https://viljavuolle.fi/vaaria-uskomuksia-ripsienpidennyksista/

Ripsienpidennykset ovat tie helppoon kauneuteen. Oikein tehdyt ripsienpidennykset säästävät aamuiltasi kallisarvoista aikaa. Joka-aamuinen ripsivärin kanssa taisteleminen jää pois, eikä sinun tarvitse huolehtia sen tuhriintumisesta päivän aikana. Ripsivärin poistaminenkin jää pois ja iltarutiinit nopeutuvat. Lähes viiden vuoden ajan olen tehnyt ripsienpidennyksiä ja kuullut todella monia väärinymmärryksiä ripsistä. Seuraavana tunnetuimpia (vääriä) uskomuksia ripsienpidennyksistä.

Ripsienpidennysmyytti nro 1:

”Ripsienpidennykset pilaavat omat ripseni”

Ripsienpidennykset ovat kuituja, jotka liimataan kiinni asiakkaan omaan ripseen. Klassisissa ripsienpidennyksissä jokaiseen omaan ripseen liimataan kiinni yksi pidennyskuitu ja volyymiripsissä n. 2-6 ohutta kuitua viuhkamaisessa muodostelmassa. Jos ripsienpidennyskuidut asennetaan oikein, eli omat ripset eivät ole liimautuneet toisiinsa, liimaa on kohtuullisesti ja luonnon ripsessä on oikea määrä pidennyskuituja, eivät ripsienpidennykset aiheuta omille ripsille pysyvää haittaa. Kauhutarinat aiheesta johtuvat väärin tehdyistä ripsienpidennyksistä. Jos ripset on asennettu väärin, voivat ne pidemmän päälle vahingoittaa asiakkaan omia ripsiä.

Ripsienpidennysmyytti nro 2:

”Ripsienpidennykset liimataan kiinni silmäluomeen”

Ripsienpidennykset liimataan kiinni ainoastaan asiakkaan omaan ripseen. Oikein asennetut ripsienpidennykset ovat 0,2-0,5 mm etäisyydellä asiakkaan silmäluomesta. Koska pidennyskuidut sekä niihin käytettävä liima on irrallaan ihosta, pääsee asiakkaan oma ripsi tippumaan silloin, kun se on tullut kasvukautensa loppuun. Pidennyskuitu tippuu siis asiakkaan oman ripsen mukana.

Ripsienpidennysmyytti nro 3:

”Ripsienpidennykset näyttävät aina feikeiltä”

Ripsienpidennykset sovelletaan aina asiakkaan toiveiden ja asiakkaan omien ripsien mukaisesti. Luonnollisia ripsiä toivova saa luonnolliset ripsienpidennykset. Näyttäviä ripsiä toivova saa niin näyttävät ripset, kuin hänen omat ripsensä sallivat. Lyhyisiin ripsiin ei voida asentaa pitkiä kuituja ja paksuja viuhkoja. Varsinkin volyymiripsistä, joissa pidennyskuitu on todella ohutta, saa tehtyä todella luonnollisen näköiset ripset. Tästä syystä iäkkämmille naisille sopii ehdottomasti kevyet volyymiripset klassisten sijaan. Toisaalta volyymiripsillä saa aikaan myös todella tuuhean efektin. Ripsienpidennyskuituja on myös monia erilaisia kaarevuuksia, joten ripsistä saa kaarevampaa tai suorempaa mallia. Ripsienpidennyskuituja on kahta eri kategoriaa: ”mink lashes” ja ”silk lashes”. Ripsienpidennyskuidut ovat kuitenkin aina synteettistä kuitua, ja minkki ja silkki -sanat vain kertovat siitä, minkä tyyppistä synteettistä kuitua pidennys on.

Ripsienpidennysmyytti nro 4:

”Ripsienpidennysten teko sattuu”

Ripsienpidennysten teon ei missään nimessä tule sattua. Ripsienpidennysten oikeanlainen asennus tulisi olla kivuton kokemus. Jos ripsienteon kesken silmiä alkaa kirvelemään, ilmoita siitä heti ripsiteknikolle. Jos silmä vuotaa tai sitä kirvelee, on asia yleensä helposti korjattavissa, kunhan ripsiteknikko on tietoinen tilanteesta.

Ripsienpidennysmyytti nro 5:

”Ripsienpidennyksiä ei saa pestä”

Virheellisiä ripsienpidennysten pesuun liittyviä uskomuksia pyörii paljon. Ripsienpidennyksiä täytyy pestä, jotta ne säilyvät kauniina sekä turvallisina. Volyymiripsien viuhkat menevät sumppuun, jos niihin kerääntyy meikkiä tai ihon omia öljyjä. Pesemättömiin ripsienpidennyksiin kerääntyy paljon bakteereja, koska pinta-alaa niiden karttumiseen on enemmän. Ripsien pesu vedelllä sekä ripsienpidennyksiin tarkoitetulla puhdistusaineella (esimerkiksi Chrissanthie Eye Lid Cleanser -puhdistustuote) aamuisin ja iltaisin parantaa pidennysten pysyvyyttä. Oikein tehdyt ripsipidennykset eivät irtoa pesun yhteydessä.

 

Muista aina ennen ripsienpidennysten ottamista pyytää ripsiteknikolta kuvia hänen tekemistään ripsistä. Ripsienpidennysten ei kuulu näyttää sotkuisilta, liian paksuilta, kiinni luomessa olevilta, eikä siltä, että niihin on käytetty liikaa liimaa. 

 

Posted By

Vilja Vuolle