Mistä shoppailla meikkejä: Riika, Latvia

https://viljavuolle.fi/mista-shoppailla-meikkeja-riika-latvia/

Mistä shoppailla meikkejä ulkomailla? Reissaan paljon ja haluan aina katsastaa mitä brändejä paikallisessa kemikaaliossa myydään, tutkailla paikallisen apteekin valikoiman läpi, joiden lisäksi tietysti käydä läpi tavaratalot ja muut high end -merkkejä myyvät paikat. Mistä shoppailla meikkejä -sarjassa kirjoitan parhaat löytämäni paikat kosmetiikan ja meikkien shoppailuun.

Riika Shoppailu

Joululomani alkoi muutaman päivän matkalla Latvian pääkaupunkiin, Riikaan. Joulufiiliksen herätteleminen ihanalla joulutorilla ja herkutteleminen paikallisissa kahviloissa oli ihanaa <3 Meillä oli kiva huone St. Peter’s Boutique hotellissa Vanhassa Kaupungissa, josta käveli nopeasti myös keskustaan.

Tutkin netistä mihin kannattaisi mennä ostoksille ja kysyin myös paikalliselta malli-tuttavaltani Ilvyltä, jonka meikkasin muutama vuosi sitten hänen ollessaan työmatkalla Suomessa. Ilvyltä sain vinkit parhaista ostoskeskuksista sekä kaupoista.

Mádara Cosmetics

Mádara Cosmetics on latvialainen luonnonkosmetiikkasarja, johon törmäsin kun selailin netistä tuotteita Riikasta kannattaa ostaa. Se on voittanut monia ”paras tuote” kategorioita luonnonkosmetiikassa ja sitä on myynnissä ympäri maailmaa. Suomestakin monesta paikkaa saa ostettua kyseistä tuotesarjaa. Itse ostin muutamia tuotteita testaukseen, koska olen etsinyt uutta ihonhoitosarjaa. Tässä tuotteet mitä ostin:

Mádara luonnonkosmetiikkaa

Sos Hydra Recharge Cream, Deep Moisture Hydrating Gel, Detox Maski, Purifying Foam -putsari ja kasvovesi

Itselläni on kasvoissa öljyinen iho, mutta pintakuiva, varsinkin talvella. Kamppailu kosteuttavan ja kevyen kasvovoiteen välillä on ikuinen. Myös täydellinen puhdistusaine on ollut hukassa. Mádaran tuotteissa tuntuu olevan kosteutus kohdillaan! Vaahto -putsari on hellävarainen, mutta puhdistaa tehokkaasti ja SOS cream on erittäin kosteuttava ja käytän sitä usein yövoiteena. Deep Moisture Hydrating Gel sen sijaan on geelimäinen kosteuttaja, mutta silti todella kosteuttava! Ihoa ei kiristä yhtään geelin jälkeen ja se imeytyy nopeasti ja tehokkaasti. Käytän sitä päivävoiteena ja se sopii hyvin meikin alle. Kasvovesi on aika tujakkaa tavaraa, mutta viimeistelee puhdistuksen tehokkaasti ja valmistelee ihon kosteusvoiteelle.

Stenders

Stenders on söpö latvialainen merkki, joka saa inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Tuotemerkin nimen perässä lukee usein ”Gardener of feelings”, joka heijastaa merkin arvoja. Stenders haluaa miettiä tuotteita siltä pohjalta, mitä tunteita ne ihmisissä herättää. Kävimme yhdessä Stendersin putiikissa, missä oli myynnissä monenmoista kosmetiikka-tuotetta. Ostin joululahjaksi ihania saippuoita, joita nuuskin liikkeessä pitkän aikaa.

Kaupat mistä ostaa meikkejä

Drogas – kemikaaliosta saa montaa merkkiä, mitä Suomesta ei löydy. Suosittelen tsekkaamaan ainakin Bourjois -tuotteet sekä Make-Up Revolutionin paletit. Bourjois -sarjalla on mahtavia meikkivoiteita, varsinkin normaalille ja kuivalle iholle sopivia löytyy paljon. Oma lemppari on Bourjois Healthy Mix Serum -meikkivoide. Myös Mádara -merkin ”pikkusiskoa”, hieman edullisempaa luonnonkosmetiikka -sarjaa nimeltä MOSSA, saa Drogasista.

Douglas -kaupasta saa monia high end -merkkejä. Valikoimassa esimerkiksi MAC, Urban Decay ja Bobbi Brown. Douglasista löytyy myös kattavat tuoksu-valikoimat niin miehille kuin naisille.

Kauppakeskukset

Kävimme Riikan kierroksella kahdessa kauppakeskuksessa.

Toisena matkapäivänä kävimme shoppailemassa pienen taksimatkanpäässä(maksoi vanhasta kaupungisa n. 6 euroa) Riga Plaza -nimisessä ostoskeskuksessa. Ostoskeskus oli todella iso ja siellä oli jopa leffateatteri! Parhaat vaatekaupat Pull & Bear, Bershka ja Reserved. Kauppakeskuksesta löytyi myös Inglotin oma kauppa. Lisäksi tietysti perus Mangot, H&M:t ja Zarat. Yläkerrassa oli kiva Food Court -alue, missä käytiin lounaalla.

Toinen keskuksista sijaitsi lähellä Vanhassa Kaupungissa, kävelymatkan päässä myös keskustasta. Galerija Centrs vaikutti aluksi aika vain käytävältä jossa oli muutama kauppa, mutta se jatkuikin korkealle useampaan kerrokseen. Parhaat tärpit olivat Mádara -kauppa sekä Stenders-kauppa.

 

Posted By

Vilja Vuolle