6 tärkeintä meikkivinkkiä morsiamelle

https://viljavuolle.fi/6-tarkeinta-meikkivinkkia-morsiamelle/

Häämeikki on tärkeä osa morsiamen hääpäivän tyyliä. Upea ja kestävä meikki antaa sinulle viimeisen silauksen itsevarmuutta ja olet valmis päivääsi kuningattarena. Häämeikkaaja Vilja Vuolle kertoo parhaat vinkkinsä morsiamelle, joka haluaa meikata itsensä hääpäivänään. Lopussa vielä bonuksena Viljan tuotevinkit!

Kuusi tärkeinä häämeikkivinkkiä


  1. Tee meikistäsi ajattoman tyylikäs, sillä hääkuvia katsellaan vuosikymmenienkin päästä. Jotkut trendit seilaavat ohi niin nopeasti, että muutaman vuoden päästä meikki voi näyttää todella vanhanaikaiselta. Jos tärkeä osa päivittäistä meikkiäsi on trendikkäät supertuuheat kulmakarvat tai tietynlainen rajaustyyli, voit toki ottaa ne osaksi meikkiäsi, mutta yritä keventää lookia hieman. Klassiset meikkityylit kestävät aikaa.


  2. Tuotteita kerrostamalla meikki pysyy parhaiten. Voidemaisten ja puuterimaisten tuotteiden yhdistely auttaa meikin pysyvyydessä upeasti. Kokeile levittää meikkivoiteen päälle kevyesti voidemaista varjostustuotetta ja poskipunaa. Puuteroi iho sen jälkeen kevyesti irtopuuterilla ja lisää päälle puuterimaista varjostustuotetta ja poskipunaa. Voit myös kokeilla värittää huulesi ensin huultenrajauskynällä ja levittää huulipunaa vasta sitten. Huulipunan kuluessa vahamaisempi huultenrajauskynä jää pitämään väriä huulillasi. Myös voidemaisen ja puuterimaisen luomivärin yhdistäminen on hyvä idea! Älä kuitenkaan kerrosta eri meikkipohjatuotteita –  kuten meikkivoidetta ja meikkipuuteria – liikaa. Lopputuloksesta saattaa tulla helposti ”kakkumainen” pakkelikerros.

  3. Häämeikki ei tarkoita sitä, että sinun täytyisi meikata itsesi täysin erilailla kuin normaalisti. Meikki tulisi olla itsesi näköinen, mutta vain todella hyvin viimeistelty versio luottomeikistäsi. Ammattitaitoinen meikkaaja osaa luoda kasvoillesi viimeistellyn ja pysyvän meikin oman tyylisi mukaisesti, mutta jos haluat tehdä meikin itse, sitä kannattaa harjoitella hyvissä ajoin etukäteen. Jos et normaalisti meikkaa silmiäsi vahvasti, ei sitä tarvitse aloittaa hääpäivää varten. Jos et ole ikinä asentanut irtoripsiä, mutta haluat lisäsäihkyä silmiisi, harkitse ripsienpidennyksiä hääpäiväksi. Kevyet volyymiripset tekevät katseestasi vangitsevan, ja hieman luonnonripsiä näyttävämmät ripset näyttävät upealta hääkuvissa.

  4. Välttele vahvasti heijastavia tuotteita kasvoilla. Useat meikkivoiteet, primerit tai kosteusvoiteet, joissa on reilu aurinkosuoja, heijastavat salamavaloa reilusti. Jos valokuvaaja nappaa kuvia salaman kanssa, kasvosi muuttuvat kuvissa lähes valkoisiksi ja näyttävät aivan erisävyiseltä kuin kropan iho. Myös liiallinen helmiäiskorostustuotteen käyttö kasvoilla voi näyttää kuvissa hieman muoviselta.

  5. Lisää kasvoille väriä. Älä unohda varjostuksia ja poskipunaa häämeikistäsi. Tasainen meikkivoidekerros kaipaa parikseen väriä. Varjostukset luovat kasvoille muotoja ja sipaus poskipunaa tai aurinkopuuteria tekee ihosta kauniin, heleän ja terveen näköisen. Kokeile kevyttä poskipunaa, joka on hieman helmiäinen. Helmiäisposkipunan kanssa ei tarvita välttämättä korostustuotetta ollenkaan!

  6. Kokeile hyödyntää meikissäsi häiden väriteemaa. Jos esimerkiksi persikka, vaaleanpunainen tai violetti ovat teemavärejäsi, kokeile yhdistää väriä myös hieman meikkiisi. Värejä voi käyttää esimerkiksi poskipunassa tai huulilla. Jos et kuitenkaan halua esimerkiksi täysin violettia silmämeikkiä, silmämeikkiin voi yhdistää hieman neutraaleja sävyjä jotka taittavat teemaväriisi. Sävyjä valitaan usein sen mukaan mikä korostaa parhaiten kunkin ihmisen ihoa ja silmien väriä. Usein kasvoille voi kuitenkin lisäillä hieman teemaväriäkin, vaikka meikki olisi muuten tehty juuri sinulle sopivien sävyjen mukaan.

Älä unohda myöskään tärkeitä työkaluja: meikkisiveltimiä! Sivellinvalikoimani koostuu ihanista Real Techniques -sudeista, joita ilman en voisi meikata.

Tuotevinkit häämeikkiin

Meikkipohja

Teetkö oman häämeikkisi ja haluat harjoitella meikintekoa ammattilaisen opastuksella? Käy tsekkaamassa morsiamen meikkikurssit Tampereella ja Jyväskylässä täältä: https://www.viljavuolle.fi/morsiamen-meikkikurssi/

Silmät
Huulet
  • Ehdottomat suosikkini morsiamille ovat Revlonin Matte Lipcolor -huulipunat.  Mattaiset huulipunat pysyvät huulilla pitkään, tuoksuvat kevyesti karkilta ja niissä on erinomainen pigmentti. Nämä huulipunat eivät kuitenkaan tavallisten mattahuulipunien tapaan tee huulista kuivia, vaan huulet pysyvät pehmeinä. Parhaat sävyt ovat vaaleanpunaiseen taittava nude ”Embrace” sekä kylmänpunainen ”Passion”.
  • Myös Nyxin huultenrajauskynä sävyssä Nude Pink on yksi suosikeistani morsiamille, jotka toivovat nudehuulia.

Lisää meikkivinkkejä Viljan meikkikirjasta: ”Parhaat Piirteesi – Meikkaajan käsikirja” 

Käy tutustumassa Viljan häämeikkeihin täällä: Portfolio. Upeat ennen/jälkeen -kuvat löydät täältä: Ennen/Jälkeen -kuvat.

Blogipostauksen kuvat & meikit: Vilja Vuolle. Ylimmän kuvan kampaus: Sari Launis.

Posted By

Vilja Vuolle