Pikaopas upeaan meikkipohjaan

https://viljavuolle.fi/pikaopas-upeaan-meikkipohjaan/

Meikkipohja on monelle tärkein osa meikkiä. Meikillä saa piiloon punoitukset, finnit ja tummat silmänaluset ja iho näyttää tasaiselta. Usein totutaan johonkin tiettyyn tapaan meikata. Rutiinilla tapahtuva meikkaus tulee niin tutuksi, että sitä harvoin tarkemmin ajattelee. Joskus totuttu meikkaustapa ei ole kuitenkaan paras mahdollinen. Kannattaa jonain hitaana viikonloppuaamuna ajatella oma meikkaustapa uusiksi ja kokeilla uusia niksejä. Tässä simppeli meikkipohjavinkki, mikä saattaa olla jo osana aamujasi tai vaihtoehtoisesti se voi mullistaa meikkaustapasi! Jos huitelet aamusella ihollesi meikkivoidetta, BB-voidetta tai vaikkapa CC-voidetta, tämä vinkki on sinulle.

Levitä meikkipohja seuraavanlaisessa järjestyksessä:

Kun levität ohuen meikkivoidekerroksen kasvoille, näet mihin tarvitsee lisää peittävyyttä.

Lisää peittävyyttä kaipaaviin kohtiin joko toinen kerros meikkivoidetta, meikkivoiteen ja peitevoiteen sekoitusta tai peitevoidetta. Kun kasvoille ei tarvitse enää lisää peittävyyttä, kiinnitä pohja puuterilla tai kiinnityssuihkeella. Jos peitevoiteen levittää kasvoille ennen meikkivoidetta, voi meikkivoiteen levitys pyyhkiä peitevoiteen pois ja aiheuttaa turhaa työtä!

Jos olet tekemässä tummaa silmämeikkiä, kannattaa se tehdä ennen meikkipohjan tekoa. Kun poskille karisee luomiväriä, voit pyyhkäistä sen pois pilaamatta upeaa meikkipohjaasi!

Meikkivoide kannattaa levittää kämmenselän kautta kasvoille joko siveltimellä tai vaihtoehtoisesti kostealla meikkisienellä. Kostea Beauty Blender tai Real Techniques Miracle Complexion Sponge ovat monikäyttöisiä meikkipohjan teossa, koska niillä voi levittää sekä meikkivoiteen että painella puuterin kasvoille. Lisää puuterin käytöstä täällä: Meikkitekniikka, joka saa pohjameikkisi pysymään yön pikkutunneille.

Kuvassa Real Techniques Buffing Brush, joka on täydellinen meikkivoiteen levitykseen. Buffing Brush tulee osana Core Collection -pohjasivellinpakettia.

Huom! Jos käytössä on mineraalimeikkipohja tai meikkipuuteri, kannattaa nestemäinen/voidemainen peitevoide levittää ensin.

Meillä on usein tapana läträtä meikkivoiteella liikaa. Jos kädellä tai sienellä on vielä meikkivoidetta, vaikka sitä ei enää tarvitsisi, se silti sotketaan mukaan nassuun. Itse joudun omaa meikkiä tehdessäni aina muistuttamaan itseäni siitä, että ylimääräisen meikkivoiteen kämmeselästä voi pyyhkiä pois myös paperilla. Tai vaihtoehtoisesti unohtaa se siihen käteen ja sotkea vaatteensa. Kun puolitat meikkivoiteen käyttömäärän, säästät selvää rahaa!

Mitä vähemmän meikkivoidetta, sitä luonnollisemman kaunis look <3

Posted By

Vilja Vuolle